e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σόρος: Η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος κρίνει ότι "η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη" και ότι θα μπορούσε να "καταστρέψει το ευρωπαϊκό σχέδιο" σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στη Γερμανία.


"Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ ιερό κείμενο", δηλώνει ο Σόρος σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Όμως εξαιτίας της έντονης δημοσιονομικής της ορθοδοξίας "η Γερμανία έχει απομονωθεί παγκοσμίως", εκτιμά. Και προσθέτει: "Η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη, θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό σχέδιο".

Τα σχόλια του Σόρος έρχονται εν μέσω μίας παγκόσμιας διαμάχης για την οικονομική πολιτική. Η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων λιτότητας για να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη.

"Οι πιστωτές σε όλον τον κόσμο, κυρίως στη Γερμανία και την Κίνα, πρέπει να συνεισφέρουν με τη σειρά τους στην έξοδο από την κρίση", προσθέτει ο Σόρος υποστηρίζοντας τη θέση του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σόρος, από την άλλη, υποστηρίζει την άποψη της Γερμανίας για την αναγκαιότητα ρύθμισης των οικονομικών αγορών, ενώ δηλώνει κατ' αρχήν υπέρ ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως αυτός που πρότειναν το Παρίσι και το Βερολίνο στους εταίρους τους της G20.
 
Nooz.gr