e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ασφαλές το πόσιμο νερό σε 44 δήμους της Ανατολικής Αττικής κατόπιν ελέγχων


Ασφαλές είναι το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι σε 44 δήμους και κοινότητες της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με ελέγχους που διενήργησε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με διαπιστευμένο εργαστήριο.
Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε δειγματοληψίες νερού για χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, καθώς και την συλλογή των στοιχείων για τους υπόλοιπους παράγοντες του συστήματος που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού, όπως η εφαρμογή απολύμανσης του νερού, ο επαρκής έλεγχος, η επίδραση των συστημάτων αποχέτευσης κλπ.






Από τις αναλύσεις που ελήφθησαν από 275 σημεία των δικτύων ύδρευσης προέκυψε ότι όλες οι ποιοτικές παράμετροι του πόσιμου νερού βρίσκονται εντός των προβλεπόμενων από την νομοθεσία ορίων.






Λόγω της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού από βιομηχανικά απόβλητα της βιομηχανικής ζώνης της Βοιωτίας πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, αναλύσεις του πόσιμου νερού των ΟΤΑ Βορειοανατολικής Αττικής που υδρεύονται από γεωτρήσεις της περιοχής Μαυροσουβάλας Αττικής (Δήμος Ωρωπού και Δήμος Σικαμίνου) για ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου.






Από τις αναλύσεις αυτές προέκυψε ότι το πόσιμο νερό είναι απόλυτα ασφαλές και εντός των προβλεπόμενων ορίων.






Μιλώντας στο in.gr ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης του νερού, καθώς «οι γεωτρήσεις κατά μήκος του Ασωπού έχουν σφραγιστεί και οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας βρίσκονται αρκετά νοτιότερα».






Το πρόβλημα που ανέδειξε ο κ.Κουρής είναι ότι η περιοχή του Ωρωπού δεν έχει επαρκή ποσότητα νερού, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο υδροδότησης της περιοχής, το οποίο, όμως, όπως είπε, δεν θα έχει τελειώσει πριν το τέλος της φετινής χρονιάς.






Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γεώργιος Γαβριήλ, σε δηλώσεις του στο in.gr τόνισε ότι το νερό στην περιοχή είναι ασφαλές και ελέγχεται κάθε μήνα. Σχετικά με την έλλειψη νερού ο κ.Γαβριήλ τόνισε ότι το πρόβλημα υπάρχει ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο για τους οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται ψηλά.






Με τη σειρά τους, οι Οικολόγοι-Πράσινοι πρόκειται να ζητήσουν από τη νομαρχία Ανατολικής Αττικής τις ακριβείς τιμές που προέκυψαν από τους ελέγχους. Η υπεύθυνη της ομάδας περιβάλλοντος των Οικολόγων-Πράσινων, Μαρία Βιτοράκη, είπε στο in.gr: «Τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι αρκετά ανώδυνα, γι' αυτό και θα ζητήσουμε να λάβουμε από τη νομαρχία τις τιμές που προέκυψαν από τους ελέγχους».
 
ΤΑ ΝΕΑ