e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΒP: Πάνω από €750 εκατ. το κόστoς της διαρροής πετρελαίου

Περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ έχει στοιχίσει στην BP η διαρροή στην πλατφόρμα πετρελαίου Deepwater Ηοριζον που βυθίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας...

«Το κόστος ανέρχεται μέχρι στιγμής περίπου στα 930 εκατομμύρια δολάρια (750 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των δαπανών καθαρισμού και περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας, των αποζημιώσεων και του κόστους της επιχείρησης φραγής του πηγαδιού», διευκρίνισε η BP.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών (USGS), από την πετρελαιοπηγή της BP διέρρεαν στον Κόλπο του Μεξικού από 12.000 έως και 19.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (2 με 3 εκατομμύρια λίτρα), τα οποία έχουν ήδη μολύνει περισσότερα από 160 χιλιόμετρα στην ακτογραμμή της Λουιζιάνα, καταστροφή χειρότερη και από αυτή που είχε προκαλέσει το τάνκερ Exxon Valdez στην Αλάσκα, τo 1989.

Εν τω μεταξύ, η BP έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζεται η επιχείρηση φραγής της πετρελαιοπηγής, η οποία αποκαλείται «top kill», δεν είναι ωστόσο σε θέση να πει πότε θα δοθεί η επόμενη ενημέρωση για την πρόοδο της επιχείρησης.