e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

MIG: Αυξημένες κατά 25% οι ενοποιημένες πωλήσεις

Αύξηση κατά 25% σε σχέση με το 2009 παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο του 2010 οι ενοποιημένες πωλήσεις τις Marfin Investment Group (MIG), οι οποίες ανήλθαν σε 457,7 εκατ. ευρώ.



Ενισχυμένα κατά 2% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος ήταν και τα μικτά κέρδη τριμήνου, αγγίζοντας τα 113,4 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος,

η κερδοφορία του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο επηρεάζεται από την συνήθη εποχικότητα σε πολλές εταιρείες του Ομίλου όπως η Attica, Vivartia, και την Olympic Air.






Σε επίπεδο Ομίλου, οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 42,3 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία μετά από φόρους από συνεχιζόμενες και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες άγγιξαν τα 89,3 εκατ. Παράλληλα, η ζημία μετά από φόρους έφτασε σε εταιρικό επίπεδο τα 3,3 εκατ. ευρώ.






Σύμφωνα με την ΜΙG, οι ζημίες συνδέονται με τις επενδύσεις για την έναρξη δραστηριότητας της Olympic Air. Όπως σημειώνεται ωστόσο, μετά την συγχώνευση που έχει ανακοινωθεί, οι ζημίες αυτές είναι ανακτήσιμες.






Για αρνητικό αντίκτυπο της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της MIG κ. Διονύσης Μαλαματίνας. Υπογράμμισε εντούτοις ότι «παρά τους θεωρούμενους ως τους χειρότερους μήνες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία», οι εταιρείες και οι θυγατρικές της MIG κατάφεραν όχι μόνον να διατηρήσουν τις υψηλές θέσεις τους στις αγορές, αλλά και να αποσπάσουν μερίδια αγοράς σε πολλές περιπτώσεις.






Εμφανίστηκε τέλος σίγουρος για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας λέγοντας: «προφανώς επιμένουμε ότι όλες οι εταιρείες του Ομίλου θα έχουν λειτουργική κερδοφορία από το 2011 επιβραβεύοντας τους επενδυτές που είχαν μακροπρόθεσμη οπτική στις αγορές της περιοχής».






Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου πρότεινε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων την καταβολή τεκμαρτού μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.