e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δραπέτευσε ο Ρουμάνος που είχε κλέψει ιερή εικόνα

Από το Τμήμα Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης απέδρασε ο φερόμενος ως κλέφτης της εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Μονής Έλωνας Κυνουρίας, Ρουμάνος οικονομικός μετανάστης, Λουτσένκο Γκρέντερ.


Οι μέχρι τώρα πληροφορίες τον θέλουν να κατέφυγε στην Ισπανία, αλλά κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει επίσημα.

Ο Ρουμάνος, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των δικαστικών φυλακών Ναυπλίου, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες και στη συνέχεια διατάχθηκε η δικαστική του απέλαση στην πατρίδα του.
Μετά την αποφυλάκισή του μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, αλλά κατά την εκεί παραμονή του πέτυχε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και έτσι δεν οδηγήθηκε στην πατρίδα του.

Ο Γκρέντερ είχε καταδικαστεί πριν από τρία χρόνια σε 12,5 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο του Ναυπλίου, ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του, συμπατριώτης του, αθωώθηκε ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2006 -ύστερα από παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων από την αστυνομία- τη στιγμή που διαπραγματευόταν με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο την πώληση της επίμαχης εικόνας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τη σύλληψη του δράστη είχαν κάνει ο τέως αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Δημοσχάκης και ο επιθεωρητής Πελλοπονήσου και Δυτικής Ελλάδας, κ. Δρακόπουλος, οι οποίοι είχαν δώσει και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση στην Τρίπολη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κατασχέσει όλα τα αφιερώματα της εικόνας που κρατούσε σπίτι του.
Στην ίδια φυλακή κρατούνται και οι δύο δράστες (ένας Έλληνας και ένας Σκοπιανός, ενώ ο άλλος συμπατριώτης του έχει διαφύγει στα Σκόπια) της στυγερής δολοφονίας με μαξιλάρια των δύο μοναχών της ιστορικής μονής «Ορθοκωστά». Οι δολοφόνοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχαν υποβάλει έφεση, για να «σπάσουν» έστω τα ισόβια.

Πάντως, το πολύτιμο διαμάντι της μονής, που υποτίθεται ότι το πέταξε ο Έλληνας δράστης στο λιμάνι του Ναυπλίου, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Κατά τον υποδιοικητή Ασφαλείας Ναυπλίου, κ. Γκίκα, το διαμάντι δεν το βρήκαν ούτε οι βατραχάνθρωποι που έψαξαν το λιμάνι σπιθαμή προς σπιθαμή.

Πηγή: zougla.gr