e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Φουλ για μετάλλιο ο Ηλιάδης, ήττα και αγωνία για τα κορίτσια του μπιτς βόλεϊ

Μεγάλη μέρα σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στον απόηχο της σημαντικής ισοπαλίας της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς.

Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο, ενώ αναμένεται να εξασφαλίσει και τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό, μετά την πρόκριση του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο.

Η μέρα ξεκίνησε -άσχημα- από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Με ήττα ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Β' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έχασαν από το πανίσχυρο δίδυμο των Κινέζων Σούε Τσεν, Σι Ζανγκ (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-0 σετ (21-17, 21-16), αλλά δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους για την πρόκριση.

Τώρα, περιμένουν και ελπίζουν ότι οι Ρωσίδες Αναστάσια Βάσινα και Άννα Βοζάκοβα θα ηττηθούν από τις Σιμόνε Κουν και Ναντίν Ζούμκερ (Ελβετία). Αν συμβεί αυτό, τότε οι Ελληνίδες θα κατακτήσουν την τρίτη θέση, επειδή στην ισοβαθμία με τις Ρωσίδες ευνοούνται, λόγω της νίκης στο μεταξύ τους αγώνα.

Σε αυτή την περίπτωση, είτε θα προκριθούν απευθείας ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων, είτε θα παίξουν αύριο το βράδυ σε αγώνες μπαράζ με κάποια από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους, διεκδικώντας το ένα από τα δύο τελευταία "εισιτήρια".

Στη φάση των «8» της κατηγορίας των -90 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο στο Λονδίνο προκρίθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου επικράτησε στον α' προκριματικό γύρο με Waza-ari του Σλοβάκου Μίλαν Ραντλ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Κάρολις Μπάουζα (Λιθουανία)-Ρομέν Μπουφέ (Γαλλία).

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε και του Λιθουανού, Μπάουζα, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τζούντο στην κατηγορία -90 κιλών. Ο επόμενος αγώνας του χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας είναι προγραμματισμένος για τις 13:35 (ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντενίσοφ.

Αισιοδοξία για διάκριση υπάρχει στο εντυπωσιακό άθλημα της ξιφασκίας. Μετά τις συγκλονιστικές μάχες στο ξίφος ασκήσεως και στο ξίφος μονομαχίας, σειρά παίρνει η σπάθη με τη Βάσω Βουγιούκα να αντιμετωπίζει (16.10) τη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς.

Η Νέρι Νιαγκουάρα έμεινε εκτός ημιτελικών στο αγώνισμα των 100μ. ελεύθερο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατετάγη στην 8η θέση της 5ης προκριματικής σειράς, με επίδοση 56.63, που την έφερε στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.

Στο Ιτον Ντόρνεϊ, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της κωπηλασίας, τα αδέλφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας αγωνίζονται στις 13:10 στον δεύτερο ημιτελικό της δικώπου, με αντιπάλους τα πληρώματα της Σερβίας, της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Στόχος τους είναι η κατάληψη μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στον τελικό της Παρασκευής (3/8), ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστούν την ίδια ημέρα για τις θέσεις 7-12.

Στο Γουέιμαουθ οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Στο νερό μπαίνουν (14.00) οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49ερ, o Bύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ, η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial, ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.05) και αργότερα (16.00) η Τζέλη Σκαρλάτου στα RS:Χ.

Πηγή: protothema.gr