e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μεταποίηση σε... κρίση


Ολοένα και βαθύτερη ύφεση γνωρίζει ο τομέας της ελληνικής μεταποίησης.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Markit, οι συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση παρουσίασαν τον Ιούλιο περαιτέρω επιδείνωση, με την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση να εξακολουθούν να υποχωρούν με δριμείς ρυθμούς.


Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στις 41,9 μονάδες από τις 40,1 μονάδες του Ιουνίου, ωστόσο, παρέμεινε για 35ο μήνα κάτω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση της δραστηριότητας.

Σημαντική ήταν η μείωση των νέων παραγγελιών λόγω της αδύναμης ζήτησης. Οι δυσοίωνες λειτουργικές συνθήκες στις αγορές του εξωτερικού είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν για 11η συνεχή φορά και οι παραγγελίες εξαγωγών.

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται σε αντάλλαγμα για το νέο δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ Το πρώτο τρίμηνο η ύφεση εκτιμάται ότι άγγιξε το 6,5%.

Στην έκθεσή της, η Markit επισημαίνει ότι λόγω της μείωσης των νέων παραγγελιών υποχώρησε και η παραγωγή, αν και με εξασθενημένο ρυθμό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ μειωμένα για 50ο συνεχή μήνα εμφανίζονται τα επίπεδα απασχόλησης.

Λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού μειώθηκε περαιτέρω η μέση τιμή χρέωσης, παρά την περαιτέρω αύξηση των μέσω τιμών εισροών. Παράλληλα, οι κατασκευαστές σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους συνέχισαν να προσφέρουν εκπτώσεις.
dealnews.gr