e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΟΠΑΠ και ΤΤ στον παλμό των αποκρατικοποιήσεων

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει το... εκτροχιασμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, βάζοντας πλώρη για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει και πάλι μπροστά τις μηχανές των αποκρατικοποιήσεων διεφάνη και στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γιάννης Εμίρης.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην πώληση του ΤΤ και του ΟΠΑΠ.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση του ΤΤ και του ΟΠΑΠ», είπε την Τρίτη στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις προτεραιότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται επίσης τα κρατικά λαχεία και το Κέντρο Τύπου (IBC).

Η ίδια πηγή ανέφερε πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τραπεζικούς ομίλους για το ΤΤ και δεν απέκλεισε εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο. Πρόσθεσε δε, ότι η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του ΟΠΑΠ αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.