e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων, ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για «ρυθμίσεις θεμάτων ΑΕΙ και άλλες διατάξεις» με τον οποίο τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 4009/2011.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου κατέθεσαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το ν/σ υπερψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Κατά του ν/σ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τη βουλευτή, Σταυρούλα Ξουλίδου να χαρακτηρίζει «μικροαλλαγές» τις επιχειρούμενες βελτιώσεις και να τις εντάσσει στο «ευρύτερο μνημονιακό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας».

Την κατάργησή του νόμου Διαμαντοπούλου έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι προωθούμενες αλλαγές περιέχουν κάποια θετικά σημεία.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ακόμη και ο εισηγητής του κόμματος, Μάρκος Μπόλαρης, να μην πάρει θέση υπέρ ή κατά των διατάξεων κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιφυλασσόμενος να εκφράσει την κομματική γραμμή στη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έσπευσε να καθησυχάσει τους διαφωνούντες βουλευτές της κυβέρνησης συνασπισμού, υποστηρίζοντας ότι σκοπός του συζητούμενου νομοσχεδίου δεν είναι η ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, αλλά η αντιμετώπιση των μειζόνων προβλημάτων των πανεπιστημίων. «Δεν πρόκειται για νέο νομοσχέδιο αλλά για αλλαγές που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου», σημείωσε ο υπουργός και αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι ξηλώνεται ο νόμος Διαμαντοπούλου.
dealnews.gr