e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τα μέτρα

Την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σηματοδότησε η χθεσινή συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το περίγραμμα του πακέτου των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των νέων μέτρων, θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι. Έως την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να υπάρξουν δύο ακόμα συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ το τελικό πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Αυγούστου.

Κατά την χθεσινή κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκρίθηκε, τελικά, η γραμμή του πρωθυπουργού να δρομολογηθεί άμεσα το πακέτο των μέτρων.

«Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ. Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πακέτο μέτρων βρίσκεται υπό επεξεργασία και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι «η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πάντως δημοσιοποίησε τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη στρατηγική πρόσθεσε όμως ότι προ του ενδεχομένου να βγει η χώρα από το ευρώ είναι υποχρεωμένος να δεχθεί την εκτίμηση του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε πως η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων παραμένει στο ακέραιο και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να πληγεί όσο το δυνατό λιγότερο η κοινωνία.
dealnews.gr