e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Τσεκούρι» στη Lotus

Από τα μεγαλεπήβολα πλάνα 5ετίας, το 2010, η Lotus, εάν δεν πωληθεί, θα προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις παραγωγής και συνεπώς, κάποια από τα προτεινόμενα μοντέλα, δεν θα τα δούμε ποτέ στην παραγωγή.

Στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, το 2010, στελέχη της Lotus, είχαν προαναγγείλει, σε βάθος 5ετίας, το λανσάρισμα έξι νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων, η Esprit, η Elan, η Eterne και η Elite.

Δύο χρόνια αργότερα, με βασικό μέτοχο της DRB-Hicom και τον CEO, Dany Bahar, να αποτελεί παρελθόν, το μόνο ευοίωνο σενάριο για το μέλλον της Lotus, είναι η φημολογούμενη εξαγορά της από τη VW. H DRB-Hicom έχει στείλει νέο πλάνο στους πιστωτές της Lotus, με «ρεαλιστικές και όχι ανεφάρμοστες (όπως χαρακτηρίστηκαν οι προτάσεις Bahar)» επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν δραστικό κόψιμο στην παραγωγική διαδικασία, λόγω του πολύ υψηλού κόστους.

Από τα μοντέλα που είχαν προαναγγελθεί, το 2010, είναι πιθανόν να… επιβιώσει μόνο η οικονομικότερη Esprit, εκτός και αν τα σενάρια πώλησης στον όμιλο VW, γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή:www.autotriti.gr