e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο ρόλος της Γερμανίας στην παύση των συνομιλιών για το PSI+

Στον αέρα, κυριολεκτικά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σύνολο της διαπραγμάτευσης για το PSI+.Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα των πιστωτών της Ελλάδας, δηλαδή του IIF, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, στην περίπτωση που η Αθήνα εμμείνει στην πρότασή της για χαμηλό επιτόκιο υλοποίησης της συμφωνίας.


Μόνο που στην Ουάσιγκτον φαίνεται – ή κάνουν – ότι αγνοούν μια σημαντική λεπτομέρεια.

Ποια είναι αυτή; ότι ήταν η Γερμανία αυτή η οποία με τη στάση της τορπίλισε τις συζητήσεις.

Τι ακριβώς συνέβη: έως και κάποια στιγμή, προς τα τέλη της εβδομάδας που πέρασε, η Αθήνα «έδινε» ένα επιτόκιο της τάξης του 4%.

Οι πιστωτές ζητούσαν λίγο παραπάνω από 5% κι όλα έδειχναν ότι στο τέλος θα βρίσκονταν μια μέση τομή, εκεί κοντά στο 4,50%. Ξαφνικά, όμως, την Παρασκευή σημειώθηκε μια παρέμβαση από το Βερολίνο, το οποίο διαμήνυσε στο IIF ότι το fair ποσοστό θα ήταν κάτω και από το 3%.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση. Έγινε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, όμως οι Γερμανοί εμφανίζονταν ανένδοτοι. Και κάπως έτσι, η αποστολή του IIF αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, αργά, το απόγευμα της Παρασκευής.

Και κάπως έτσι έφτασαν όλοι σήμερα να αναρωτιούνται αν θα επιστρέψουν ποτέ ...
dealnews.gr