e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει τη Δευτέρα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Στην Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια, ενώ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνι στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Παγετός, τοπικά ισχυρός, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία στη βόρειο Ελλάδα θα κυμανθεί από -20 έως 04 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική από -05 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ το θερμόμετρο θα δείχνει από 0 έως 06 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και θερμοκρασία από -03 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. "Ήλιος με δόντια" στην Κεντρική Μακεδονία όπου τη νύχτα ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν.


Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά τη Δευτέρα, μετά από αποφάσεις των τοπικών δημοτικών αρχών. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.

Αίθριος καιρός, με τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω του παγετού κάποιοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες.

Επιβεβλημένη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της βόρειας Ελλάδας.

Η χρήση τους είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.


Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας- Κέχρου, που αποτελεί και τη μοναδική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το βουνό Κέχρος στη Ροδόπη.
nooz.gr