e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αίτημα για νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας

Το επίσημο αίτημα για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας θα παρουσιάσει ο νέος αντιπρόσωπος της χώρας, Θάνος Κατσάμπας στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.



Μέχρι εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και ο Πολ Τόμσεν, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Δύσκολη διαπραγμάτευση


Πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα πιστεύουν ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολη με δεδομένο ότι δεν έχουν υλοποιηθεί όσα είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση ενώ είναι βέβαιο πως η τρόϊκα θα απαιτήσει διαρθρωτικά μέτρα και ότι θα γίνει μάχη για τα εργασιακά.


Η επιστροφή του Τσαρλς Νταλάρα στην Ελλάδα


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα τόνισε ότι έχει καθοριστεί η Τετάρτη ως ημέρα επιστροφής του στην Αθήνα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα", ωστόσο, κάτι τέτοιο παραμένει ανοιχτό, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν οι θέσεις για το ύψος του επιτοκίου.



Τι ζητούν






Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός τομέας ζητάει ένα επιτόκιο γύρω στο 5-5,3% ενώ το ΔΝΤ προκρίνει από τη μεριά του επιτόκιο κάτω από 3%, η Γερμανία στο 3%, θέση με την οποία συμβαδίζει και η ελληνική κυβέρνηση.




Για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού, πηγές του Ταμείου επιμένουν ότι θα συζητήσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα και αφού λάβουν τις αποφάσεις τους θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.


dealnews.gr