e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης για το χαράτσι

Έτοιμες είναι οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά, τα οποία δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς που περιέχουν το "χαράτσι". Εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά και εργολάβοι αρνούνται να προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών, που θα αρχίσουν να εκτελούνται από τη Δευτέρα, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής, από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές του ρεύματος.

Η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.

"Το συνδικάτο σας, σας καλεί να αγνοήσετε αυτές τις εντολές», αναφέρει συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ. «Έχουμε τα στοιχεία, τις διευθύνσεις, τις συνοικίες και το ύψος του λογαριασμού για κάθε σπίτι και κάθε μαγαζάκι. Έχουμε στα χέρια μας το ιστορικό των διακανονισμών. Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κάρτες ανεργίας. Απ' όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα που θα μας δείξουν που θα θέσουμε προτεραιότητα και που όχι".

Στο μεταξύ, έως τις 20 Ιανουαρίου πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με την οποία, οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
nooz.gr