e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Υπηρεσία για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Η εταιρεία παροχής ασφάλειας Kaspersky αναφέρει ότι, η Microsoft ετοιμάζει μια νέα υπηρεσία η οποία θα προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε συνδρομητές που βρίσκονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα αφορούν τα botnets και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Προς το παρόν, η εταιρεία λογισμικού δοκιμάζει την υπηρεσία δίνοντας πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και αφορούν μεγάλα botnets, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων Rustock, Waldec και Kelihos.

Όσοι συνεργάζονται με τη Microsoft θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες με τη χρήση εφαρμογής πολλαπλών διεπαφών (interfaces) (APIs) που θα παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία. Τα δεδομένα θα προέρχονται από εκτεθειμένους υπολογιστές και θα παρέχονται στους χρήστες μέσω διαδικτυακών και κυβερνητικών υπηρεσιών, CERT και ιδιωτικών εταιρειών.

Η Kaspersky ανέφερε επίσης ότι, κάποιες κυβερνήσεις, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ήδη απευθύνει έκκληση για την ανταλλαγή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.






Πηγή: www.secnews.gr