e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κρουαζιέρα στο απόγειο...

Στοιχεία και δραστηριότητες των δύο μεγαλυτέρων εταιρειών κρουαζιεροπλοίων, Carnival Corporation & PLC και Royal Caribbean.Τα στοιχεία είναι ακαταμάχητα για το μέλλον της κρουαζιέρας.


Εάν δημιουργηθούν και στην Ελλάδα οι κατάλληλες συνθήκες προσέγγισης πλοίων που θα χρησιμοποιήσουν τον Πειραιά και τα Ελληνικά νησιά ως αφετήριους λιμένες κρουαζιερών, τότε θα ανατείλει μια νέα εποχή για την πατρίδα μας που όχι μόνο θα αναπτύξει δραστικά έναν τόσο σπουδαίο κλάδο σε παγκόσμια κλίμακα αλλά θα ενισχύσει άμεσα την εθνική μας οικονομία, κάτι που χρειάζεται σήμερα παρά ποτέ άλλοτε.

1) Carnival Corporation & PLC

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιεροπλοίων σε παγκόσμια κλίμακα με εκατόν ένα κρουαζιερόπλοια (αυτή την στιγμή) που ανήκουν και δραστηριοποιούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης σε έντεκα διαφορετικές πλοιοκτήτριες εταιρείες που έχουν εξαγοραστεί από την Carnival. Απασχολεί 75000 ναυτικούς, 14000 υπαλλήλους γραφείων ξηράς και διαθέτει 191000 κλίνες επιβατών. Το έτος 2010 μετέφερε με τα πλοία της 9,1 εκατομμύρια επιβάτες. Το έτος 2011 η Carnival έχει προγραμματίσει με εννέα πλοία προσεγγίσεις σε είκοσι τρία διαφορετικά Ελληνικά λιμάνια και υπολογίζει να μεταφέρει 1,98 εκατομμύρια τράνζιτ επιβάτες. Επιπλέον θα μεταφέρει σε πενήντα έξι προσεγγίσεις αφετήριων λιμανιών στην Ελλάδα 45250 επιβάτες.

2) Royal Caribbean

Ιδρύθηκε το έτος 1999, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερών.

25% των επιβατών παγκοσμίως

42 κρουαζιερόπλοια με έξι διαφορετικές εταιρείες

440 διαφορετικοί προορισμοί

78650 κλίνες επιβατών

4,5 εκατομμύρια επιβάτες το έτος 2011

53650 θέσεις εργασίας



Τέλος νομίζω αξίζει να δούμε την συμμετοχή της κρουαζιέρας στην παγκόσμια οικονομία σε ετήσια βάση:


- 14,5 δισ. € απευθείας συνεισφορά των εταιρειών κρουαζιεροπλοίων από επιβάτες (εισιτήρια) και πληρώματα (μισθοί),

- 35,2 δισ. € σε συνολική συνεισφορά δαπανών,

- 307.526 θέσεις εργασίας με μισθολογική δαπάνη 9 δισ. €,

- Οι επιβιβαζόμενοι και αποβιβαζόμενοι επιβάτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 90 με 100 € ανά επιβάτη ενώ οι τράνζιτ περίπου τα μισά.

Πηγή: marinews.gr