e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αυξάνει το επιτόκιο η ΕΚΤ-συνάντηση Τρισέ Βενιζέλου

Την αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 1,50%, αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει το μεσημέρι στη Φραγκφούρτη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια της τακτικής μηνιαίας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, αναμένεται επίσης να επαναλάβει την ανάγκη επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους δίχως να πυροδοτηθεί "πιστωτικό γεγονός", σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα στην τελευταία αντίστοιχη συνέντευξη που παραχώρησε, προ μηνός.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ, οι αγορές θα αναζητήσουν, διαμέσου των τοποθετήσεων του κ.Τρισέ, ενδείξεις σχετικά με την περαιτέρω νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία έχει ως καταστατική υποχρέωση τη διατήρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα πλησίον, αλλά πάντως χαμηλότερα του 2%. Κατά το μήνα Ιούνιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 2,7%.

Η συνέντευξη του κ.Τρισέ είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 ώρα Ελλάδος. Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε το πρωί στην Φραγκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης είχε δείπνο με τον γερμανό ομόλογό του, Σοϊμπλε.
nooz.gr