e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

FT: Αναγκαία η εφαρμογή ενός σχεδίου Μπρέιντι από την Ευρώπη

Την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου "Μπρέιντι", το οποίο θα προβλέπει την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων των ιδιωτών με νέα εγγυημένα ομόλογα, υποστηρίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times. Το άρθρο, με τίτλο: "Κρίση χρέους εμπιστοσύνης", τονίζει ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωζώνη σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους δεν πείθει τους επενδυτές και αυτό με τη σειρά του προκαλεί κρίση εμπιστοσύνης και μεταξύ των κυβερνήσεων.


Αναφέρει ως παραδείγματα την περίπτωση της φινλανδικής κυβέρνησης, η οποία ζητά εγγύηση επί της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας για να δώσει νέο δάνειο και τις αμφιβολίες που αυξάνονται στην Ευρώπη σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος, ενώ σημειώνει ότι οι χρεώστριες χώρες κουράζονται με τη λιτότητα, καθώς δεν βλέπουν ένα τέλος.

"Με τη στήριξη των εθελοντικών ανταλλαγών ομολόγων με εγγυήσεις, η Ευρωζώνη μπορεί να ανοίξει ξανά τις αγορές και να εκμεταλλευτεί προς όφελος των φορολογουμένων τη χαμηλότερη τρέχουσα τιμή των ομολόγων στην αγορά. Μόνο με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει η Ευρωζώνη να λύσει τον γόρδιο δεσμό, στο οποίο έχει δεθεί η ίδια".
nooz.gr