e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συμπαραστάτης στους απεργούς του Καζακστάν ο Sting

Μια προγραμματισμένη συναυλία του στην πρωτεύουσα του Kazakhstan, Astana, ακύρωσε ο Sting, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν προς την Διεθνή Αμνησία από εργάτες εταιρείας γκαζιού που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, για άδικη αντιμετώπιση εργαζομένων. Ο Sting αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και σαράντα χρόνια. Ο Βρετανός καλλιτέχνης πληροφορήθηκε ότι οι εργάτες της UzenMunaiGas βρίσκονται σε 40ήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για άδικες περικοπές στους μισθούς τους, ενώ ο δικηγόρος που προσέλαβαν για να τους εκπροσωπήσει, φυλακίστηκε με αφορμή ψευδείς κατηγορίες. Έτσι αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία που θα έδινε εκεί.



"Απεργοί πείνας, φυλακισμένοι εργάτες και χιλιάδες άνθρωποι απεργούν και αντιπροσωπεύουν μια 'λεπτή κόκκινη γραμμή' την οποία δεν έχω καμία πρόθεση να περάσω", ανακοίνωσε ο 60χρονος πρώην frontman των Police μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Ο Sting εξομολογήθηκε πως αν έδινε τη συναυλία, θα ερμηνευόταν ως υποστηρικτική κίνηση προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και θα εναντιωνόταν στην ιδεολογία που πρεσβεύει εδώ και αρκετό καιρό.

"Οι εργάτες του πετρελαίου και του αερίου καθώς και οι οικογένειές τους χρειάζονται την υποστήριξη μας και τη δημοσιότητα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση τους με την ελπίδα να φέρει μια θετική αλλαγή", προσθέτει ο ίδιος.
nooz.gr