e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αναστάτωση στις διεθνείς αγορές από την ελληνική κρίση

Με πτώση έκλεισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ πτωτικά κινούνται και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ με το ευρώ να υποχωρεί συνεχώς.


Το ευρώ, τα διεθνή χρηματιστήρια και οι τιμές των ομολόγων των χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης υποχωρούν έντονα, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι αυξάνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.




Η ανησυχία των επενδυτών εστιάζεται στη διαφωνία που υπάρχει στην ΕΕ για τη διαμόρφωση του νέου πακέτου και στην πολιτική και κοινωνική ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Το ρολόι κτυπά για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ενότητα της Ευρώπης και στην Αθήνα δεν υπάρχει η πολιτική συναίνεση για να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις» δήλωσε
επενδυτής στο πρακτορείο Ρόιτερ.

«Η έλλειψη ενότητας βαθαίνει την κρίση χρέους της Ελλάδας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Financial Times, το οποίο αναφέρεται στην αποτυχία σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε έως και τα 1,4154 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ έκανε και νέο αρνητικό


ρεκόρ έναντι του ελβετικού φράγκου, σπάζοντας προς τα κάτω το φράγμα των 1,20 φράγκων, για να ανέβει στη συνέχεια λίγο πάνω από τα όριο αυτό.

Το ελβετικό φράγκο θεωρείται από τους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο και έχει ανατιμηθεί πάνω από 15% τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με το ευρώ.

Ο δείκτης μετοχών Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε χθες κατά 1,48%, εξέλιξη που αποδόθηκε και στα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία παραπέμπουν σε ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι τιμές των μετοχών στην Ασία υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
ta nea