e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα ονόματα που παίζουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Η ονοματολογία για τον ευρύτατατο ανασχημαστισμό που προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανάψει.



Το μόνο βεβαιο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρότερο με σκοπό να είναι πιο ευέλικτο.Το δίλημμα πολιτικός ή τεχνοκράτης κυριαρχεί για τη θέση νέου τσάρου της οικονομίας, καθώς θεωρείται δεδομένη η απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ή η μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο. Για άλλη μια φορά, παίζει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και προσώπου που εκτός από την ευρωπαϊκή εμβέλεια που διαθέτει τυγχάνει αποδοχής και εκτός κυβέρνησης.


Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καρατόμηση υφυπουργών και ενίσχυση της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικούς και τεχνοκράτες.


Ωστόσο, αναλυτες εκτιμούν οτι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει πολιτικό πρόσωπο για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών. Το Ρόϊτερς μάλιστα, αναφέρει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και σημειώνει πως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Βεβαιο πρέπει να θεωρείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα σπάσει και θα συσταθεί δεύτερο υπουργείο, με πιο πιθανή ονομασία " υπουργείο Προϋπολογισμού"

Σημαντικό ρόλο στον επικοινωνιακό τομέα φέρεται να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος έχει εμπειρία από τη μακρά θητεία του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, επι Σημίτη.
nooz.gr