e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά το θρίλερ της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας»

Το απόγευμα της Πέμπτης


Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου. Την Τετάρτη, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, κατηγορώντας τον Γ.Παπανδρέου ότι παραμένει «γαντζωμένος» στην καρέκλα.


Στη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη και θα αναφερθεί αναλυτικά στους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια. Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Ως προς το ναυάγιο των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», ο κ. Σαμαράς επέρριψε την ευθύνη στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή μου -δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την πρωθυπουργία- τελικά την απέρριψε. Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες, που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του την αδυναμία του να κυβερνήσει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας:

«Αυτό που μας έλεγε ως χθες: 'δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα', μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: 'γάντζωμα' στην εξουσία. Κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία, που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη. Ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση, κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια».
ta nea