e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σύμβουλος της ΕΚΤ θεωρεί ουτοπία την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Είναι ουτοπία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει έγκαιρα το χρέος της, δήλωσε ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ.



Είναι ουτοπία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει έγκαιρα το χρέος της, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, Φρίντριχ



Σνάιντερ, ένας από τους τρεις συμβούλους που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα για να μελετήσουν το φορολογικό μας σύστημα.

«Είναι ουτοπία ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί» δήλωσε ο Σνάιντερ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, προσθέτοντας ότι «χωρίς μία μείωση του χρέους και ένα αξιόπιστο πρόγραμμα χρηματοδότησης, τίποτε δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα στην Ελλάδα».

Ο κ. Σνάιντερ είπε, επίσης, ότι ο μέσος Έλληνας πρέπει να διαχειρισθεί μείωση του εισοδήματός του κατά 30% έως 40%, προσθέτοντας ότι αυτό δίνει ώθηση στην αδήλωτη εργασία και την παραοικονομία, επειδή είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να αποφέρει τουλάχιστον λίγα επιπλέον χρήματα.


ta nea