e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κινητήριος δύναμη τα σενάρια νέου πακέτου

Ώθηση στη αγοραστική δύναμη έχει δώσει η προοπτική οριστικής συμφωνίας για την κάλυψη από την ΕΕ και το ΔΝΤ του χρηματοδοτικού ελλείμματος που θα προκύψει έως και το 2013, αλλά και οι εκτιμήσεις ότι περισσότεροι από τους μισούς κατόχους ελληνικών ομολόγων δηλώνουν θετικοί σε μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους που λήγει την επόμενη διετία.

Την Παρασκευή η απόδοση του διετούς ομολόγου του υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδας κάτω από το 24%, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές ρευστοποιούσαν γερμανικούς τίτλους.

Η αγορά χαμογελάει στην ελεγχόμενη αναδιάρθρωση

Η έκθεση την ING δημιουργεί αισιοδοξία. Συγκεκριμένα στην έκθεση επισημαίνεται ότι το 55% των επενδυτών στο ελληνικό χρέος είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε μία αναδιάταξη των ομολόγων που λήγουν έως και το 2013, εφόσον αυτό τους ζητηθεί.

Όπως σημειώνει σχετικά ο οίκος, εάν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή από το σύνολο των ομολογιούχων, η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 15 δισ. ευρώ το 2011, 33 δισ. ευρώ το 2012 και 29 δισ. ευρώ το 2013.

Σε διαδικασία αποκλιμάκωσης έχουν μπει τα spread. Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικού και γερμανικού ομολόγου 10ετούς διάρκειας υποχωρούσε την Παρασκευή κατά 14 μονάδες στις 1.312 μονάδες βάσης.
dealnews.gr