e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Χρεοκοπία ή συναίνεση το δίλημμα, σύμφωνα με τον Χρήστο Πρωτόπαππα

«Η συνεννόηση είναι χορός για δύο»


«Έχουμε ή το δρόμο της χρεοκοπίας ή έναν δύσκολο, σκληρό και επώδυνο τρόπο που είναι η συμφωνία της διαπραγμάτευσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
 Μια συμφωνία πολιτική, που θα εξασφαλίσει τα δάνεια και τα απαραίτητα χρήματα και πόρους στη χώρα, για να μπορέσει να επιβιώσει. Αυτός είναι ο δεύτερος δρόμος, τον οποίο προτιμούμε βεβαίως, και είναι σαφές ότι πάμε εκεί», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

«Ζητούμενο δεν είναι η σύγκρουση. Θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε την πολιτική μας, να την εξηγήσουμε, να πείσουμε γι' αυτό που θέλουμε να κάνουμε» είπε ο κ. Πρωτόπαππας, ενώ αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε:

«Η συνεννόηση είναι ένας χορός για δύο. Αν ο κ. Σαμαράς θελήσει πράγματι σε κάποια σημεία να συνεννοηθεί μαζί μας, θα πρέπει να δούμε και εμείς κάποια σημεία των προτάσεών του με ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ ενδιαφέροντα και μπορούμε να συμφωνήσουμε και στο μέτρο των αποκρατικοποιήσεων και στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων ή τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για νέες προσλήψεις, στο μέτρο του χτυπήματος της φοροδιαφυγής ή του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία. Το βλέπω και από τις δύο πλευρές και δεν έχω πολιτικό εγωισμό».
ta nea