e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επίτιμο μέλος της «Κοινωνίας των Πολιτών Βελβεντού» ο Μ. Γλέζος

Στο πλευρό της κοινωνίας του Βελβεντού που διεκδικεί την αυτονομία της από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και την εξαίρεσή της από τον «Καλλικράτη» βρέθηκε ο Μανώλης Γλέζος.



Με αφορμή την περίπτωση του Βελβεντού, έκανε λόγο για στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος και υπογράμμισε την ανάγκη άμυνας και εξέγερσης των τοπικών κοινωνιών καθώς και ανάδειξης ανάλογων παραδειγμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Αποδεχόμενος τιμητική πλακέτα με την οποία ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνία των Πολιτών», Μανώλης Στεργίου τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία του Βελβεντού, καθώς η τιμή δε γίνεται από έναν «αναγνωρισμένο από το κράτος Δήμο» αλλά από μια αγωνιζόμενη κοινωνία.

Δήλωσε «απλός πολίτης αυτής της κοινωνίας και απλός στρατιώτης της υπόθεσης του Βελβεντού», μίλησε για αντισυνταγματικότητα του «Καλλικράτη» που καταπατά την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα έννοια της αυτοδιοίκησης και έδωσε το σύνθημα για εκστρατεία ενημέρωσης όλου του ελληνικού λαού σχετικά με το θέμα.


nooz.gr


Μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής που εξακολουθεί να αντιστέκεται, αναφέρθηκε στις ρίζες και την εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την ομηρική εποχή μέχρι και σήμερα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για θέματα δημοκρατίας και αυτοδιάθεσης των κοινωνιών.