e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κέρδη 1,1 εκατ.ευρώ αναμένουν για Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires μεταξύ 12 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς αναμένονται στα 1,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η απότομη άνοδος των προβλέψεων σε συνδυασμό με την "αδύναμη" ανάπτυξη των δανείων θα επιβαρύνουν τα κέρδη της τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως εξηγούν οι αναλυτές.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της Πειραιώς θα αυξηθούν κατά 4,1% στο α΄ τρίμηνο διαμορφούμενα στα 305 εκατ. ευρώ από τα 293 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.


Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι αναλυτές τοποθετούν τις προβλέψεις του ομίλου στα 171 εκατ. ευρώ στο εξεταζόμενο διάστημα, αυξημένες κατά 28% σε σχέση με τις προβλέψεις του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου (134 εκατ. ευρώ).

Οι αναλυτές θα εστιάσουν στο "φιλόδοξο" -όπως το χαρακτηρίζουν- πρόγραμμα της Πειραιώς για τη μείωση του κόστους λειτουργίας, στο outlook της Ελλάδας, στις δραστηριότητες της τράπεζας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στην ποιότητα των assets που έχει στην κατοχή της η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α' τριμήνου του 2011 στις 27 Μαΐου, πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.


dealnews.gr