e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πράσινο φως από την ΕΕ στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας

Επαρκή τα μέτρα για την Αγροτική


Το πράσινο φως για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATEbank άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι με αυτό η τράπεζα θα αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Όπως προβλέπει το σχέδιο, η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,26 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας το Δημόσιο θα καλύψει τα 1,14 δισ. ευρώ.

Από τα κεφάλαια της αύξησης, 675 εκατομμύρια προορίζονται για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο ενώ το υπόλοιπο ποσό, μετά την αφαίρεση των δαπανών της αύξησης, θα αποτελέσει καθαρή εισροή νέων κεφαλαίων απαραίτητων για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας του oμίλου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τη σταδιακή μείωση των στοιχείων ενεργητικού κατά τουλάχιστον 25% έως το 2013 μέσω της απεμπλοκής απ' όλες τις θυγατρικές του μη χρηματοπιστωτικού τομέα και τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 25% επίσης.

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας περιλαμβάνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση των αδυναμιών της τράπεζας και τον περιορισμό των στρεβλέσεων του ανταγωνισμού» που συνεπάγεται η κρατική στήριξη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.



«Αποδεικνύει ότι η τράπεζα μπορεί να βελτιώσει την κερδοφορία της εστιάζοντας τις προσπάθειές της στις βασικές της δραστηριότητες, βελτιώνοντας την αποδοτικότητά της και υιοθετώντας υγιείς πρακτικές της αγοράς. Πρόκειται, επίσης, για θετική απόρροια της συμμετοχής μας στο διεθνές πρόγραμμα παροχής μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής προς την Ελλάδα», προσέθεσε.
ΤΑ ΝΕΑ