e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Θρίλερ για την τύχη του Μουλά Ομάρ

Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Μουλά Ομάρ φέρεται νεκρός στο Πακιστάν ενώ οι Ταλιμπάν διαψεύδουν και υποστηρίζουν ότι είναι σώος στο Αφγανιστάν.


Οι Ταλιμπάν απέρριψαν ως «προπαγάνδα» τις πληροφορίες που θέλουν τον αρχηγό τους Μουλά Μοχαμάντ Ομάρ να έχει σκοτωθεί από πράκτορες του Πακιστάν και υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου ο Μουλά Ομάρ φέρεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πακιστανικών μέσων, να έχει σκοτωθεί ανάμεσα στην Κέτα και το βόρειο Γουαζιριστάν στο Πακιστάν.


«Είναι στο Αφγανιστάν σώος και αβλαβής» δήλωσε στο ρόυτερς ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ που διέψευσε όλες τις πληροφορίες για το θάνατο του Μουλά Ομάρ.

«Είναι προπαγάνδα των εχθρών μας για να πλήξουν το ηθικό των μαχητών μας» τόνισε ο Μουτζαχίντ.


Αξιωματούχος, ωστόσο, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του Αφγανιστάν δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Μουλά Ομάρ σκοτώθηκε στο δρόμο από την Κέτα στο Γουαζιριστάν.

Το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Λουτφουλάχ Μασάλ, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει επισήμως το θάνατο του αρχηγού των Ταλιμπάν.

Την περασμένη εβδομάδα τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Μουλά Ομάρ είχε πιαστεί από πράκτορες στο Πακιστάν.


ta nea