e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλική πρόταση συνεργασίας στην Τυνησία για μετανάστευση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι πρότεινε χθες Δευτέρα στην Τυνησία μια "επιχειρησιακή συνεργασία" για την αντιμετώπιση του κύματος παράνομων μεταναστών προς την Ιταλία, μετέδωσε το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ. Μετά την συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι, ο Φρατίνι είπε ότι του πρότεινε μια "πραγματική και επιχειρησιακή συνεργασία σεβόμενος την κυριαρχία του τυνησιακού κράτους" για να σταματήσουν Τυνήσιοι μετανάστες να φτάνουν στις ιταλικές αρχές, προσθέτει το πρακτορείο.


Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως θα τεθούν στη διάθεση του τυνησιακού στρατού ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορέσει να εμποδίσει το κύμα των παράνομων μεταναστών.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανακοίνωσε επίσης την χορήγηση από την Ιταλία επείγουσας οικονομικής βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ προς την Τυνησία.

Επίσης ο Φρατίνι δήλωσε πως μια σειρά δανείων 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τυνησία θα ανακοινωθούν στην διάσκεψη της Καρθάγης τον Μάρτιο, αναφερόμενος στην διεθνή διάσκεψη για τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσει η τυνησιακή κυβέρνηση για να κερδίσει την στήριξη της διεθνούς κοινότητας.


dealnews.gr