e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απεμπλοκή της ΑΤΕ από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. συνεργάζεται με 5.000 τευτλοπαραγωγούς από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έχει δυνατότητα να παράγει περισσότερους από 158.000 τόνους ζάχαρης και να καλύψει το σύνολο της εγχώριας κατανάλωσης. Πρόσφατα η κυβέρνηση ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, για το μέλλον της ΕΒΖ Α.Ε. και τις αποφάσεις που θα λάβει η Αγροτική Τράπεζα, η οποία μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο σε ποσοστό 82, 33%.


Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο «η Τράπεζα εφαρμόζει ήδη ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η απεμπλοκή της, απ΄ όλες τις, μετοχικού ενδιαφέροντος, εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα. Μέσω δε των μέτρων αυτών, αναμένει να εξασφαλιστεί η έγκριση για την αντιμετώπιση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με τη συμμετοχή του βασικού της μετόχου, του Ελληνικού Δημοσίου».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ καλούσε επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, από Τούρκους επιχειρηματίες.

Από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκύπτει ότι «δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση, ούτε στην Τράπεζα ούτε στην ίδια την εταιρεία, από Τούρκους επιχειρηματίες για την εξαγορά της».


Σημειώνεται, όμως, ότι «εφόσον η Τράπεζα προχωρήσει το πρόγραμμα απεμπλοκής της και από την ΕΒΖ Α.Ε., θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

Απεμπλοκή Αγροτικής Τράπεζας από τη ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


Ερώτηση από το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, έγινε και για την ΣΕΚΑΠ ΑΕ. «Δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση, ούτε στην Τράπεζα ούτε στην ίδια την εταιρεία, από Βούλγαρους ή Τούρκους επιχειρηματίες για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.», αναφέρει έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από την ερώτηση του κ Κ. Βελόπουλου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στην απάντησή του υπενθυμίζει ότι η Αγροτική Τράπεζα η οποία μετέχει στη ΣΕΚΑΠ σε ποσοστό 44,25%, εφαρμόζει ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της και ότι στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η απεμπλοκή της από όλες τις, μετοχικού ενδιαφέροντος, εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα ώστε να εξασφαλιστεί η έγκριση συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

dealnews.gr