e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η εντολή Κόκκαλη για νέες συμβάσεις της Intrakat

"Αναζητείστε έργα στην επικράτεια"


«Το τελευταίο τετράμηνο η κατασκευαστική εταιρεία έχει αναλάβει έργα 71 εκ. ευρώ»
Μπορεί ο όμιλος της Intracom να θυμίζει τις τελευταίες δύο βδομάδες... καζάνι που βράζει, λόγω των απολύσεων, των απεργιών και των διοικητικών αλλαγών, όμως, ο κατασκευαστικός βραχίονας, η Intrakat ακολουθεί ανοδική τροχιά και εξελίσσεται σε ένα από τα μεγάλα «ατού» του Σωκράτη Κόκκαλη.Παρά την οικονομική κρίση και την κατασκευαστική ανομβρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα φαίνεται πως η Intrakat έχει βγει στο... κυνήγι νέων συμβάσεων και δείχνει μέχρι τώρα να τα καταφέρνει σε αυτόν τον τομέα.


Η εντολή του ισχυρού άντρα της Intracom, Σωκράτη Κόκκαλη στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους συνεργάτες του πριν από μερικές βδομάδες, ήταν σαφής: «Αναζητείστε καινούρια έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια». Όπερ και εγένετο, παρά το ότι η προκήρυξη μεγάλων έργων υποδομής συναντά δυσκολίες είτε λόγω χρηματοδότησης, είτε λόγω εκδηλώσεων όρων συμμετοχής σε αυτούς, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Θριάσιου.

Το «αντίδοτο» της Intrakat σε αυτές τις κωλυσιεργίες είναι οι επενδύσεις της στην επαρχία και το εξωτερικό. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο, ο όμιλος έχει αναλάβει μεταξύ άλλων, έργα στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Ημαθία και την Αττική, χωρίς να υπολογίζονται συνάμα και οι συμβάσεις έργου στη Ρουμανία και σε άλλες ξένες χώρες. Στην πρώτη περίπτωση η εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία, προϋπολογισμού 51,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η θυγατρική του «Πρίσμα Δομή ΑΤΕ» υπέγραψε σύμβαση 10,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων στον δήμο Παιανίας, ενώ η επίσης θυγατρική Intrapower ανέλαβε την κατασκευή turn to key φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1,6 MW και προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ στην Ημαθία.


Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό για την επέκταση της προβλήτας 6 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έργο προϋπολογισμού 151, 2 εκατ. ευρώ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στον αέρα. Η Intrakat σε αυτή την περίπτωση έχει προχωρήσει σε ισχυρή συμμαχία με τον ισπανικό κολοσσό FCC για να διεκδικήσουν από κοινού το project.


Νοτιότερα του λιμανιού της συμπρωτεύουσας, η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τους δύο πολυαναμενόμενους διαγωνισμούς που αισίως θα προκηρυχθούν, αυτοί για την κατασκευή του Εμπορευματικού Σταθμού στο Θριάσιο Πεδίο, αλλά και του αεροδρομίου του Καστελλίου στην Κρήτη.


Το συμπέρασμα είναι πάντως πως με τις μεθοδικές αυτές κινήσεις η Intrakat το τελευταία τετράμηνο έχει αναλάβει αυτόνομα ή μέσω θυγατρικών έργα ύψους 71 εκατ. ευρώ.


Η μετοχή

Οι θετικές επιδόσεις της Intrakat αποτυπώνονται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η εισηγμένη κατασκευαστική δεν έχει καταγράψει αρνητικό πρόσημο για 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις και τα κέρδη της αγγίζουν το 60% την περίοδο από 18 Γενάρη μέχρι 4 Φεβρουαρίου. Μόνο τον τελευταίο μήνα η Intrakat σημειώνει άνοδο της τάξεως του 64%, ενώ σημαντικά αυξημένος είναι και ο όγκος των συναλλαγών στο ταμπλό.

Ο τίτλος ήδη υπερέβη τα επίπεδα του ενός ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα του περσινού Σεπτεμβρίου, λίγο αφότου είχε ολοκληρωθεί το reverse split.


dealnews.gr