e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ η αξιοποίηση του Ελληνικού, λέει ο ο Χ.Παμπούκης

Επένδυση ύψους 5-7 δισ. ευρώ


Μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ, χωρίς δηλαδή να γίνει διαγωνισμός, θα αξιοποιηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπως ανέφερε την Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Νέοι Φάκελοι».Στο πλαίσιο αυτό, θα βρεθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Κατάρ.


Η συμφωνία, σημείωσε ο κ. Παμπούκης, θα αποτελέσει σχέδιο νόμου και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Η διαδικασία αυτή είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο, τόνισε.

Το ύψος της επένδυσης στο Ελληνικό υπολογίζεται στα 5 με 7 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία έως και 40.000 θέσεων εργασίας.

Το σχέδιο ανάπτυξης θα προβλέπει την επέκταση του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ, ένα μεγάλο χώρο πρασίνου και την ανάπτυξη κέντρων τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Όπως είπε ο κ. Παμπούκης, δεν προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων, ενώ στο χώρο θα κατασκευασθούν και κατοικίες.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα οριστούν οι τεχνικοί σύμβουλοι, ενώ θα αξιοποιηθεί η διαδικασία του «fast track» για προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν, όπως για παράδειγμα με τα ειδικά χωροταξικά σχέδια.


ta nea