e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Λύση για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους", δηλώνει ο Σλοβάκος υπ. Οικονομικών

"Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα ήταν καλύτερη λύση από τα δάνεια που πήρε από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο Υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ. Ιβάν Μίκλος.Η Σλοβακία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε λάθος και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δανεισμό τους. Στη συνέντευξή του, ο κ. Μίκλος είπε ότι είναι άδικο να πληρώνουν οι πολίτες της χώρας του το λογαριασμό για πλουσιότερους γείτονές τους που δαπανούν υπερβολικά.


Η Σλοβακία ήταν η φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης μέχρι την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου εφέτος της Εσθονίας. Αναφερόμενος στα σχέδια διάσωσης των χωρών με υψηλό δημόσιο χρέος, ο Σλοβάκος Υπουργός Οικονομικών τα χαρακτήρισε "επικίνδυνα και αναποτελεσματικά".

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που οι χρεοκοπίες κρατών ή οι αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους θα προκαλούσαν την κατάρρευση του ευρώ, είπε, προσθέτοντας: "Τα δάνεια στην Ελλάδα ήταν το πρώτο λάθος, η επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν πολύ, πολύ καλύτερη".


nooz.gr