e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Kοινωνικές συγκρούσεις αναμένει η κοινή γνώμη

Αποθαρρυντικό το πρώτο Βαρόμετρο της χρονιάς


Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου Βαρόμετρου της χρονιάς το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Public Issue για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».Σύμφωνα με τα στοιχεία η ψυχολογία που υπάρχει στους πολίτες είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση για την εικόνα της χώρας, ο φόβος για κοινωνικές συγκρούσεις τους προσεχείς μήνες, η αποδυνάμωση της εικόνας του πρωθυπουργού και η παγίωση της απαξίωσης των κομμάτων.


Αναλυτικότερα, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη, ενώ 84% προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.


Εξαιρετικά χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά ικανοποίησης των δύο κομμάτων: Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 9% για την αντιπολίτευση, ενώ 63% εκτιμά ότι ούτε η κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ είναι καλύτερη για τη χώρα.

Αποδυναμωμένη εξάλλου εμφανίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 33 θετικές γνώμες (47 το Δεκέμβριο του 2010), ενώ αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει 3 θετικές γνώμες (37 έναντι 34 τον περασμένο Δεκέμβριο).


Αναφορικά με τη γνώμη για τη μορφή της κυβέρνησης, 21% προτιμά μία οικουμενική κυβέρνηση, 16 απαντά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, 12 αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ, 7 συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, 5 Αυτοδύναμη ΝΔ, 3 συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ και τέλος 2 τεχνοκρατών – ειδικών.

Τέλος, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 38,5% και ακολουθούν: ΝΔ 30,5%, ΚΚΕ 10,5%, ΛΑΟΣ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, Οικολόγοι 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.


Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιανουαρίου του 2011 σε δείγμα 1,005 ατόμων.


dealnews.gr