e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Tα ΜΜΜ δείχνουν το δρόμο για τα κλειστά επαγγέλματα

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη σύγκρουση με συνδικαλιστές και φορείς...


Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της σύγκρουσης με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Κι αυτό γιατί με τη λήξη της πρώτης εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες είχαν τη σφοδρότητα, που, όμως, αναμένονταν, φαίνεται ότι στις τάξεις των απεργών αρχίζουν να υιοθετούνται περισσότερο συνδιαλλακτικές απόψεις.



Το γεγονός άλλωστε, ότι από σήμερα έως και τη Δευτέρα, τουλάχιστον, επιστρέφουν στους δρόμους του λεκανοπεδίου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θεωρείται και είναι μια σαφής ένδειξη αυτής της εξέλιξης.


Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν, αλλά και δεν πρέπει πλέον να υπερεκτιμούν το μέγεθος της αντίδρασης. Η απειλή της επίταξης και των πιθανών απολύσεων που συνεπάγεται, χωρίς ποτέ να εκφρασθεί ανοικτά, έπαιξε το ρόλο της.


Ακόμη και οι κορώνες της ΠΑΣΚΕ θεωρούνται πλέον καλοδεχούμενες, καθώς εκτιμάται ότι λειτουργούν εκτονωτικά στο κυβερνητικό έργο, ως μιας μορφής διαμαρτυρία για τους "πράσινους" εργαζομένους.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια τακτική, η οποία πιστώνεται εν πολλοίς στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Δημήτρη Ρέππα, θα συνεχισθεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

"Αφού αποδεικνύεται επιτυχημένη, ποιος ο λόγος να αλλάξει" αναρωτιούνται και στο οικονομικό επιτελείο. Και στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στις διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι οποίες, ουσιαστικά, μόλις τώρα ξεκινάνε.


Εκεί τα μέτωπα είναι τρία και συγκεκριμένα αυτά των δικηγόρων, των μηχανικών και των φαρμακοποιών. Το πλέον "επικίνδυνο" ωστόσο είναι το τελευταίο, γιατί τυχόν απεργία στα φαρμακεία μπορεί να προκαλέσει κοινωνική δυσλειτουργία. Αντιθέτως, με τους δικηγορους και τους μηχανικούς τα πράγματα είναι διαφορετικά κι έτσι θα αντιμετωπισθούν...

dealnews.gr