e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στο 2,2% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Στο 2,2% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πληθωρισμό ελαφρώς κάτω του 2%, για πρώτη φορά έπειτα από δύο και πλέον χρόνια.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Νοέμβριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 1,9%, ενώ σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,6%.


Υπενθυμίζετα ότι η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1%, ενώ ο πρόεδρός της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε χθεσινή του δήλωση, προέβλεψε βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις στους πληθωριστικούς κινδύνους, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αυξήσει ακόμη και τα επιτόκια εάν χρειαστεί, για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MTV3, ο Έρκι Λικάνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τα επίπεδα του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι οι τιμές καταναλωτή δεν αποτελούν ακόμη λόγο ανησυχίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κερδισμένοι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με διαδοχική ασφάλιση Στο 22% η ανεργία το 2011 » Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 14. 01. 2011 - 13:40


dealnews.gr