e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

HSBC: "Overweight" η μετοχή της Μυτιληναίος

Σε έκθεση από την HSBC για τη ΜΥΤΙΛ, ο ευρωπαϊκός κολοσσός διατηρεί τιμή-στόχο στα 7 ευρώ, παρά το δυσμενές εγχώριο περιβάλλον που παρατηρεί. Η διατήρηση έρχεται μετά τα συνεχή τρίμηνα κερδοφορίας της επιχείρησης για το 2010, μία κατάσταση που δεν αναμένει η HSBC να αλλάξει δραματικά, βλέποντας άνοδο κερδών ανά μετοχή. Η Μυτιληναίος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον κλάδο του αλουμινίου και στη ΜΕΤΚΑ και λιγότερο στην ενέργεια, λόγω των καθυστερήσεων που προκύπτουν από τα εκκρεμή ρυθμιστικά θέματα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.


Η HSBC μειώνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή του 2010-2012 κατά 5%-22%, εξαιτίας των καθυστερήσεων που αφορούν σε θέματα ενέργειας αλλά και των υψηλότερων χρηματοοικονομικών δαπανών Όπως σχολιάζει η τράπεζα, η πιθανότητα της ανάκαμψης των κερδών ανά μετοχή παραμένει, κυρίως αν περιοριστεί η έκθεση της επιχείρησης στην Ελληνική αγορά.


Πλέον η HSBC αναμένει τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν το 2009-2012 με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης 69% (συμπεριλαμβανομένων των 162% και 49% της ετήσιας αύξησης για το 2010 και το 2011 αντίστοιχα), καθώς ότι οι ξένες αγορές θα αντιστοιχούν στο 72% των συνολικών πωλήσεων και στο 65% των EBITDA, για το 2011, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Μυτιληναίος.

dealnews.gr