e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Στα 4,5 δισ. η πρόταση της Shell για την Κύπρο

Στα 4,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση της Shell για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Αντώνης Πασχαλίδης, χωρίς, όπως σημείωσε, να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία πολιτική απόφαση.Ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να πάψουν οι υπερβολές για το ζήτημα, και είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία πρόταση από το Ισραήλ για την προμήθεια φυσικού αερίου.


Αναφορικά με τα όσα είχαν δει προηγουμένως το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η πρόταση της Shell πλησίαζε τα 6 δισ. ευρώ, ο κ. Πασχαλίδης τόνισε: «Στόχος όλων μας, όχι σήμερα αλλά προ πολλών ετών, ήταν να έρθει το φυσικό αέριο στην Κύπρο. Γίνεται αναφορά σε μεγάλα ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


«Όλοι ξεχνούν ότι σήμερα η ΑΗΚ για το καύσιμο καταβάλλει ετησίως 500 με 600 εκατ. ευρώ. Αν αυτό το ποσό πολλαπλασιαστεί επί 20 χρόνια τότε βγαίνει 10 - 12 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε περί του θέματος: «Η Κυπριακή κυβέρνηση θα τοποθετηθεί στο θέμα του προμηθευτή φυσικού αερίου, όταν θα έχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι στη Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ),στην οποία μετέχουν άτομα από διάφορα κόμματα επικράτησε ομοφωνία για το θέμα του φυσικού αερίου, ενώ σημείωσε ότι με οδηγίες του έχει γίνει και ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων.


«Δεν είμαστε αλαζόνες και πάντοτε λαμβάνουμε υπόψη όσα λέγονται και γίνονται από τα κόμματα ή την κοινωνία, αλλά λαμβάνουμε υπόψη και τις ανάγκες της κοινωνίας», κατέληξε ο πρόεδρος Χριστόφιας.


dealnews.gr