e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η Moody's δεν συμμετέχει στις συζητήσεις για μετακύλιση του ελληνικού χρέους

Στην αποκάλυψη πως η Moody's δεν συμμετέχει στις συζητήσεις για μετακύλιση του ελληνικού χρέους και θα γνωστοποιήσει την άποψή της επί του θέματος μόλις οριστικοποιηθεί το σχετικό γαλλικό σχέδιο, προχώρησε η διοίκηση του οίκου αξιολόγησης.

«Η Moody's δεν συμμετάσχει στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το rollover του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο ξένος οίκος σε ανακοίνωση προς το Reuters, σχολιάζοντας την πρόταση που προωθεί η Γαλλία για επανεπένδυση τουλάχιστον του 70% του ποσού που θα εισπράττουν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, καθώς αυτά λήγουν, σε νέα 30ετή χρεόγραφα του ελληνικού Δημοσίου.

«Μόλις οι αρχές οριστικοποιήσουν την απόφασή τους, θα εκτιμηθούν οι όποιες επιπτώσεις στην αξιολόγηση βάσει των δημοσιευμένων μεθοδολογιών και ορισμών» ανέφερε η ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα η Moody's είχε δηλώσει ότι θα εκλάβει ως στάση πληρωμών την ανταλλαγή χρέους με νέο χρέος, μειωμένης οικονομική αξίας με στόχο την αποφυγή χρεοκοπίας, χωρίς όμως να αναφέρεται συγκεκριμένα στο γαλλικό σχέδιο.

O oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ενδέχεται να αντιδράσει σε προτάσεις, όπως η γαλλική, υποβαθμίζοντας το ελληνικό δημόσιο σε επίπεδα χρεοκοπίας.

Στα τέλη Ιουνίου ο οίκος Fitch είχε ανακοινώσει ότι ενδεχόμενη βαθμολογία της Ελλάδας σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας», λόγω του σχεδίου μετακύλισης χρέους, θα οδηγούσε εν συνεχεία σε νέα, υψηλότερη αξιολόγηση της χώρας εντός 14 ημερών από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής του ομολόγου. Αξιωματούχοι του οίκου Fitch δήλωσαν την Δευτέρα ότι δεν σχεδιάζουν να προβούν σε περαιτέρω σχόλια για το θέμα.
ta nea