e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οι «σκόπελοι» της αξιοποίησης δημόσιων ακινήτων

Σε περαιτέρω καθυστερήσεις του σχεδίου αποκρατικοποίησης οδηγούν οι απανωτές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τους κρατικούς φορείς που ασχολούνται με τα δημόσια ακίνητα.

Άμεσα προτάσεις καλούνται να καταθέσουν οι σύμβουλοι του δημοσίου την ώρα που σε εκκρεμότητα βρίσκεται το σχέδιο για την παραθεριστική κατοικία το οποίο αναμένεται να εγκριθεί τον Αύγουστο.

Στην κυβέρνηση ευελπιστούν, πάντως, πως το πρώτο πακέτο 39 κτιρίων γραφείου θα έχει μεταβιβαστεί, με τη μέθοδο sale and leaseback, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Εκπρόσωποι ξένων ομίλων που διερευνούν την ελληνική αγορά ακινήτων αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ενώ η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχει εξαγγελθεί από τις αρχές του χρόνου και η σχετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί στις αρχές Απριλίου, η προκήρυξη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα βγήκε στα τέλη Μαϊου.

«Εδώ και τόσους μήνες παζαρεύουν για το τι ακριβώς θα κάνει η Γενική Γραμματεία, αν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας θα είναι πάνω ή κάτω από την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων,κλπ» υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής πολυεθνικού ομίλου ακινήτων στην Ελλάδα. Ο ίδιος λέει πως χρειάστηκε η μεσολάβηση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου («πάρτε εκ μέρους μου» τους είπε) προκειμένου να συναντήσουν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου.
dealnews.gr