e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δικαιωμένη η Βρετανία…που δεν αναγκάζεται να βοηθήσει την Ελλάδα

Ναι στην βοήθεια στην Ιρλανδία αλλά όχι και μάλιστα βροντερό λένε αναφερόμενοι στην Ελλάδα, οι Βρετανοί δια στόματος του Βρετανού υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Η άποψη αυτή του Βρετανού αξιωματούχου, φιλοξενείται από την εφημερίδα Financial Times Deutschland.


Μάλιστα σε σχόλιο της η εφημερίδα πριν από το άρθρο του Λίντινγκτον επισημαίνει πως οι Βρετανοί επιθυμούν να μπλοκάρουν όχι μόνο τη χορήγηση κονδυλίων από τα κράτη-μέλη προς την ΕΕ, αλλά και την επιβολή νέων ευρωπαϊκών φόρων.

Για Ελλάδα

Σε σχέση με τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο Λίντινγκτον ξεκαθαρίζει ότι η Μ. Βρετανία δεν επιθυμεί να έχει καμία συμμετοχή. Αντίθετα από την περίπτωση της Ιρλανδίας, με την οποία υπάρχει «στενή οικονομική δικτύωση και ιστορικοί δεσμοί», οι Βρετανοί δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, καθώς «έχουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν».

Δικαιωμένη η Βρετανία

Άλλωστε συνειδητά πριν από μερικά χρόνια η Μ. Βρετανία έλαβε την απόφαση να μη συμμετάσχει στην Ευρωζώνη, απόφαση, για την οποία αισθάνεται σήμερα δικαιωμένη.

Για τη Μ. Βρετανία αποκλειστική προτεραιότητα έχει η εξυγίανση των οικονομικών της, καθώς στον εφετινό προϋπολογισμό προβλέπονται περικοπές της τάξης του 20%.

«Εάν η ΕΕ απαιτεί από τα κράτη-μέλη της δημοσιονομική εξυγίανση, η ίδια όμως προτείνει μία αύξηση του προϋπολογισμού της τάξης του 5%, τότε οι πολίτες αδυνατούν να το κατανοήσουν. Αυτό που ζητά η ΕΕ είναι απλά μη ρεαλιστικό», τονίζει ο Λίντινγκτον και υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες απομακρύνονται από την ευρωπαϊκή ιδέα.

Σε σχέση με την κατανομή των κονδυλίων, ο Βρετανός υπουργός υποστηρίζει ότι πρέπει να μειωθούν οι αγροτικές δαπάνες και να αυξηθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την καινοτομία και τις υποδομές στην πληροφορική και τις μεταφορές, καθώς η Ευρώπη μόνον έτσι θα ξαναγίνει ανταγωνιστική έναντι των ΗΠΑ.
dealnews.gr