e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τους «παίρνουν» μια σύνταξη για κάλυψη του Μεσοπρόθεσμου

Με μια και ίσως παραπάνω σύνταξη πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι πρόσθετες εισφορές στις κύριες συντάξεις από ένα σημείο και πάνω, αλλά και οι ειδικές, που βρίσκονται σε συνάρτηση όχι μόνο του ύψους της σύνταξης αλλά και της ηλικίας του συνταξιούχου, αθροιζόμενες, αφαιρούν από τους συνταξιούχους κάτι παραπάνω από μια σύνταξη το χρόνο.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στον δημόσιο τομέα, αποδεικνύοντας στην πράξη με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τον επικείμενο φορολογικό Αρμαγεδώνα, όσο αδύνατος κι αν είναι (και παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, για αποφάσεις με κοινωνικό κριτήριο).

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς του δημοσίου, που θα βάλουν λουκέτο, ετοιμάζονται για νέο διπλό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, εκτός του γεγονότος ότι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να απορροφηθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για όσο διάστημα παραμείνουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, δηλαδή για έναν χρόνο, θα πληρώνονται με το 60% των μηνιαίων αποδοχών τους και για 12 - κι όχι 14 - μισθούς.

Όπερ σημαίνει ότι κόβονται επιδόματα και δώρα. Κι αν σε 12 μήνες δεν βρουν αλλού απασχόληση, τότε τους περιμένει η ανεργία και το επίδομα του ΟΑΕΔ (το οποίο θα είναι επίσης περικομένο)...
dealnews.gr