e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι προτάσεις του IIF δεν θα προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός

Δεν θα προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός ή εξόφληση των CDS οι προτάσεις του IIF για την ανταλλαγή χρέους της Ελλάδας και την επαναγορά ομολόγων καθώς είναι σε εθελοντική βάση, επεσήμανε ο σύμβουλος σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Παραγώγων Προϊόντων (International Swaps and Derivatives Association) Ντέιβιντ Γκιν.
Η Isda αναμένεται να καταλήξει στο πόρισμα ότι οι πράξεις στην Ελλάδα είναι εθελοντικές και δεν υποχρεώνουν τους επενδυτές να συμμετέχουν.

Όπως υποστηρίζει η Isda, ακόμη και αν κηρυχτεί πιστωτικό γεγονός, η συνολική εξόφληση θα ανέλθει στα μόλις 5 δισ. δολ., μέγεθος με μικρή επίδραση στην αγορά ή στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Τις ίδιες απόψεις υποστηρίζει και ο επικεφαλής του Institute of International Finance Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα εκτροχιαστεί εξαιτίας της πιθανής περιόδου πρόσκαιρης χρεοκοπίας, καθώς οι επενδυτές θα ανταλλάξουν τα υπάρχοντα ομόλογά τους με χρεόγραφα μεγαλύτερων διαρκειών και ευνοϊκότερων όρων».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του IIF: «Δεν νομίζω ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα έχει κάποια σοβαρή επίπτωση... Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια παροδική κατάσταση, την οποία διανύει μια χώρα καθ' οδόν προς μια καλύτερη κατάσταση».
dealnews.gr