e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Η επιτυχία ανήκει στον ελληνικό λαό»

Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι πόρτες  της αίθουσας Συμβουλίων της Βουλής για να αρχίσει το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε διάγγελμα του, μίλησε για την χθεσινή επιτυχία της Ελλάδας, ότι οφείλεται στις προσπάθειες αλλά και στις επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού.  
«Η χθεσινή επιτυχία είναι δικιά σας, είναι του ελληνικού λαού. Όλοι μας σήμερα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη χώρα μας και όσα πέτυχε. Οι μεγάλες θυσίες όπως είχα δεσμευτεί προσωπικά δικαίωσαν το λαό.

Θυσίες που χρειάστηκαν να γίνουν από σφάλματα και παραλήψεις του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός και στην συνέχεια επισήμανε πως ο ελληνικός λαός απαλλάχθηκε από το φάντασμα της χρεοκοπίας που πλανιόταν όλο αυτό τον καιρό από πάνω του. «Με τις χθεσινές αποφάσεις ο λαός μας απαλλάχθηκε από το βραχνά της χρεοκοπίας»

Μεγάλο προσωπικό στοίχημα

Ο ίδιος είπε πως οι αποφάσεις τις Συνόδου Κορυφής, αποτελούσαν προσωπικό του στοίχημα, όλο αυτό το διάστημα. «Η κριτική που μου άσκησαν, θεωρώ πως ήταν δυσανάλογη, για την παρουσία μου και τις πολιτικές επιλογές μου. Όμως η σκέψη μου ήταν προσηλωμένη στον κόσμο, στο αύριο των παιδιών μας.

Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας» ,υπογράμμισε και πρόσθεσε: «καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη Πίστευα και πιστεύω πάντα στην Ελλάδα. Είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και δεν μας άκουγε κανείς», είπε εννοώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τεράστιο βήμα για Ελλάδα και Ευρώπη»

Στην συνέχεια τόνισε πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν αποτελούν ένα μεγάλο βήμα στην ιστορία μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου. «Η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά και μάλιστα πρόκειται για βήμα πρωτόγνωρο στα χρονικά της Ευρώπης»..

Ο πρωθυπουργός δράττοντας την ευκαιρία έστειλε μήνυμα στις αγορές και στους κερδοσκόπους κατά την διάρκεια της ομιλίας του, «Ξεκαθάρισα και το λέω ξανά ότι εμείς κάνουμε νοικοκύρεμα της χώρας μας.

Αλλάζουμε και βαδίζουμε σε μια εποχή με μέλλον, ένα μέλλον που δεν θα το αφήσουμε να το υποθηκεύσουν οι αγορές, το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς ήμασταν αυτοί που πορευτήκαμε από την πρώτη στιγμή βάσει σχεδίου βάσει συγκεκριμένης τακτικής. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εξ αρχής όλα όσα θέλουμε.

Όμως η πολιτική μας στρατηγική που πορεύτηκε βήμα-βήμα αποδείχθηκε ορθή».
dealnews.gr