e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σε κλίμα αισιοδοξίας η ενημέρωση των υπουργών

Για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μία συνεδρίαση, στην οποία επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας. Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα CDS, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για "ανεπαίσθητες ζημιές" στα ασφαλιστικά ταμεία και "λίγο περισσότερο" στις τράπεζες μίλησε, πάντα σε συζήτηση με δημοσιογράφους, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Από τη μεριά τους ο υπουργός αναπληρωτής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, επισήμαναν το γεγονός ότι, μετά τις χθεσινές αποφάσεις, το πλαίσιο εγγυήσεων που δόθηκε στην Ελλάδα, καθιστά την χώρα ιδιαίτερα ασφαλή τόπο τραπεζικών καταθέσεων και εκτίμησαν ότι θα σημειωθεί επιστροφή καταθέσεων αλλά και εισροή κεφαλαίων.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παμπούκης εξήρε, επίσης την υπεύθυνη, όπως ανέφερε, στάση των ναυτεργατών που ανέστειλαν, όπως ενημέρωσε, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου.
dealnews.gr