e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινή «απόβαση» στην Ελλάδα από Βουλγαρία

Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Ρόδο και Κρήτη φαίνεται πως ψηφίζουν οι περισσότεροι Βούλγαροι για τις διακοπές τους και φέτος.


Όπως μας είπε ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Σόφια Λεωνίδας Ευθυμίου, πρόκειται για κοινό με σταθερή προτίμηση, συμπάθεια και αγάπη για την Ελλάδα, τη φύση, τους ανθρώπους και το αρχαίο πολιτισμό της.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, η γεωγραφία της θερινής «απόβασης» των Βούλγαρων παραθεριστών στην Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς από τις παραδοσιακές, πια, Χαλκιδική και Βόρεια Ελλάδα προς τα νησιά, όπως η Ζάκυνθός, η Ρόδος, η Κρήτη κλπ.

Η συνεργασία των αστυνομικών έφερε αύξηση στον τουρισμό

Μάλιστα ο ανταποκριτής της ΒΝΡ στο Μπλαγκόεβγραντ, Στρασιμίρ Μάρτσεφ, παρουσίασε στο ρεπορτάζ του την άποψη των Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών, που πραγματοποιούν μεικτές περιπολίες σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, κατόπιν της συμφωνίας την οποία υπέγραψαν πρόσφατα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και η οποία προβλέπει- μεταξύ άλλων- Έλληνες αστρονομικοί να περιπολούν μαζί με τους Βούλγαρους το χειμώνα στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο, όπου έρχονται για χειμερινά σπορ πολύ Έλληνες.

Η συνεργασία αυτή φαίνεται να έχει πολύ καλά αποτελέσματα και οι τουρίστες εκφράζουν την ευχάριστη έκπληξη, αλλά και τη χαρά τους, που σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούν να επικοινωνήσουν με συμπατριώτη τους αστυνομικό και δεν θα έχουν το πρόβλημα της γλώσσας.



Το γεγονός αυτό αυξάνει το αίσθημα ασφάλειάς τους, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση των δύο Βούλγαρων και ενός Έλληνα αστυνομικού, τους οποίους "ανέκρινε" ο Βούλγαρος συντάκτης.

Οι τρεις αστυνομικοί έκαναν, ωστόσο, και μια ομόφωνη σύσταση στους Βούλγαρους τουρίστες: να σέβεστε τους νόμους και τους κανόνες (και όχι μόνο του ΚΟΚ) για να έχετε όμορφες διακοπές στην Ελλάδα!
dealnews.gr




στόσο το παραπάνω γεγονός δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά πρόκειται για μια παράδοση που κρατά χρόνια και ολοένα αυξάνεται ετησίως ο αριθμός των επισκεπτών από τη Βουλγαρία.