e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αναδιάρθρωση "βλέπουν" οι περισσότεροι αναλυτές

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους εκφράζουν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οι περισσότεροι αναλυτές.

Συνολικά 53 αναλυτές έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση της αμερικάνικης εφημερίδας, όμως απέφυγαν να απαντήσουν όλοι σε όλες τις ερωτήσεις.

Ωστόσο, οι 48 από τους 49 που απάντησαν σε ερώτηση για την ελληνική αναδιάρθρωση, την θεωρούν αναπόφευκτη. «Αναδιάρθρωση, χρεοκοπία, ή συγχώρεση από τους πιστωτές», σχολιάζει ο Allen Sinai της Decision Economics. «Το χρέος που πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλό».


Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν ανησυχίες για τη μετάδοση της κρίσης, καθώς σημειώθηκαν αναταράξεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας. Μόνο 2 από τους 44 αναλυτές που απάντησαν, θεωρούν ότι η κρίση θα περιοριστεί στην Ελλάδα. Οι 13 εκτιμούν ότι θα εξαπλωθεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ οι 19 υποστηρίζουν ότι θα χτυπήσει Ιταλία και Ισπανία. Οι 10 θεωρούν ότι η κρίση θα φτάσει ακόμη πιο βαθειά στην Ευρωζώνη.


«Φοβάμαι ότι αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε τις πρόσφατες ιταλικές ανησυχίες, όλα τα πονταρίσματα είναι πιθανά», σημειώνει η Diane Swonk της Mesirow Financial. «Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα δείξει ενότητα σε αυτή το θέμα».

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, οι 24 από τους 46, εκτιμούν ότι η αξιοπιστία της ΕΚΤ έχει δεχτεί πλήγμα από την αντιμετώπιση της κρίσης κρατικού χρέους. «Η ΕΚΤ έχει αγνοήσει το οικονομικό πλαίσιο της πολιτικής», σχολιάζει ο Ram Bhagavatula της Combinatorics Capital.
dealnews.gr