e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Tο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση είναι σωστό"

Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση είναι σωστό διατυπώνει σε συνέντευξή του στη βελγική οικονομική εφημερίδα Λ' Εκό ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου Μερς.

Ο τίτλος της συνέντευξης είναι «Δεν είμαστε ανόητοι» και ο υπότιτλος: «Τα σχέδια που προβλέπονται για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο είναι τα ενδεδειγμένα».

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση σχετική με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο λουξεμβούργιος τραπεζίτης ανέφερε τα εξής:

«Μένω έκπληκτος με ορισμένες μελέτες που υποστηρίζουν ότι είναι καθ' όλα αδύνατον μια χώρα να πραγματοποιήσει πρωτογενή πλεόνασμα άνω του 5% για 5 ή 6 χρόνια. Το Βέλγιο είχε παρόμοιο πλεόνασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ιταλία επίσης. Σε αυτές τις μελέτες, δεν υπολογίζονται καθόλου τα αποθεματικά. Η Ελλάδα όμως, διαβεβαίωσε και πάλι ότι θα πουλήσει ενεργητικά αξίας 50 δις. ευρώ. Αυτό θα φέρει την Ελλάδα σε ένα επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο του Βελγίου ή της Ιταλίας, στην αντίστοιχη περίοδο».


"Το να περιγράφει κανείς την κατάσταση στην Ελλάδα ως αδιέξοδη και να δηλώνει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, ότι το ΔΝΤ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, υποβάλλοντας ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο ενέκρινε επιπλέον το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι τελείως ηλίθιοι, όλα αυτά με αφήνουν άναυδο. Αυτό που μετράει, είναι να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του και να υιοθετεί τα απαραίτητα μέτρα».
dealnews.gr